21 Αυγούστου 2019

Ο Συριακός Στρατός συνέλαβε τρεις Αξιωματικούς του Τουρκικού Στρατού που "εγκλωβίστηκαν" στη Χαμά.

Διάταξη του πεδίου της μάχης στα περίχωρα της Χαμά, στη ΒΔ Συρία. Όπως είναι ολοφάνερο, είναι θέμα χρόνου ο Συριακός Στρατός να περικυκλώσει την περιοχή, παγιδεύοντας όσες δυνάμεις βρίσκονται εντός αυτής.



H Αμερικανική ιστοσελίδα Veteranstoday, αποκάλυψε πριν από λίγο ότι Ειδικές Δυνάμεις του Συριακού Στρατού, συνέλαβαν τρεις Τούρκους κατώτερους αξιωματικούς (σ.σ: αντίστοιχοι των βαθμών Ανθυπολοχαγός - Λοχαγός στον ΕΣ), οι οποίοι πιθανότατα παγιδεύτηκαν σε κάποιο παρατηρητήριο του Τουρκικού Στρατού στα περίχωρα της Χάμα. Όπως φαίνεται, οι Τούρκοι δεν πρόλαβαν να συμπτυχθούν από την ταχύτατη προέλαση του Συριακού Στρατού προς την Σαν Σεϊχούν.

Υπενθυμίζεται, πως ο κύριος λόγος ύπαρξης των παρατηρητηρίων είναι η υποστήριξη των  τζιχαντιστών τρομοκρατών στις συνεχιζόμενες μάχες που λαμβάνουν χώρα σε  Χάμα και Ιντλίμπ.



Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια περιστατικά έλαβαν χώρα σε αυτήν την περιοχή. Επιπλέον, αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί είναι παγιδευμένοι από το συριακό στρατό κατά τις πρώτες ημέρες της μάχης για την απελευθέρωση του Tal Maleh, για αυτό άλλωστε πιθανότατα και ο Ερντογάν να έστειλε την φάλαγγα με τα θωρακισμένα οχήματα, σε μια προσπάθεια πιθανόν να τους απεγκλωβίσει και να τους σώσει.