26 Αυγούστου 2019

LNA: "Η Τουρκία έστειλε μισθοφόρους τρομοκράτες στη Λιβύη"...Όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα....


Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλιντ Αλ Μαγιούντ που διοικείται από τον Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε χθες πως “αρκετές εκατοντάδες ξένοι τρομοκράτες και μισθοφόροι έφθασαν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Misrata , οι οποίοι προήλθαν από αεροδρόμιο της Τουρκίας".

“Οι τρομοκράτες έφθασαν μέσω της εταιρείας Libyan Wings, η οποία ανήκε στον ισλαμιστή μαχητή Abdelhakim Belhaj, για να συμμετάσχουν στις πολιτοφυλακές Fayez al-Sarraj στις μάχες τους εναντίον του LNA”, δήλωσε επίσης εκπρόσωπος του LNA.

Όπως φαίνεται η Τουρκία είναι διατεθειμένη να εκτεθεί περισσότερο στους ισχυρισμούς και στις κατηγορίες που την εμπλέκουν στην ανάμειξη στα εσωτερικά της Λιβύης. Μέχρι σήμερα, οι κατηγορίες περιορίζονταν στην αποστολή υλικής και οικονομικής ενίσχυσης στην κυβέρνηση, αλλά πλέον, τα πάντα κλιμακώνονται.

Πεποίθηση του blog είναι πως η Τουρκία έχει "μπλέξει άσχημα" σε 5 μέτωπα ταυτόχρονα, μη μπορώντας να αποσυρθεί από κανένα. Κάτι μας λέει πως στο τέλος, θα χάσει (γεωπολιτικά και συμβατικά) σε όλα. Διότι όπως λέει και ο σοφός λαός, "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες"....