23 Αυγούστου 2019

ΗΠΑ: To ΤΟΜΑ Bradley θα αναβαθμιστεί με σύγχρονο σύστημα αυτοπροστασίας.



Το Αμερικανικό ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη την επίτευξη συμφωνίας με την εταιρία BAE Systems, για την προμήθεια συστημάτων ενεργής προστασίας (APS) για το ΤΘ όχημα μάχης Bradley.

Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα $17 εκατ., και σε πρώτη φάση περιλαμβάνει τη μελέτη εγκατάστασης καθώς και την δημιουργία κάποιων πρωτοτύπων.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 30η Ιουνίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ των ΗΠΑ.

“Οι δαπάνες έρευνας, ανάπτυξης, δοκιμών και αξιολόγησης των οικονομικών ετών 2018 και 2019 ύψους 13,7 εκατομμυρίων ήταν διαθέσιμες από την στιγμή της ανάθεσης”, έγραφε η ανακοίνωση, προσθέτοντας οτι “η Διοίκηση Συμβάσεων, στο Ουόρεν, στο Μίσιγκαν, είναι η αναθέτουσα αρχή”.

Το όχημα μάχης Bradley είναι μια πλατφόρμα "battle proven", δοκιμασμένη σε αρκετές μάχες, που παρέχει εξαιρετική ικανότητα επιβίωσης, κινητικότητα και καταστρεπτικότητα στα τμήματα που το χρησιμοποιούν. Οργανικά, αποτελεί μέρος των Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών Ομάδων Μάχης (ABCT) του Στρατού των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε, πως τον Δεκέμβριο του 2018, ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε οτι προτίθεται να εξοπλίσει εσπευσμένα μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία 130 οχημάτων μάχης Bradley με το ισραηλινής κατασκευής σύστημα ενεργής προστασίας (APS) Fist Active Protection System.

Επίσης, κάποιες πηγές μετέδωσαν ότι το όχημα μάχης Bradley θα δύναται να εξοπλιστεί και με το συστήματα ενεργής προστασίαςIron Fist της επίσης Ισραηλινής IMI Systems.

Από Defence-Blog.