20 Αυγούστου 2019

Αναβαθμισμένα αναχαιτιστικά MiG-31BM εκτέλεσαν εκπαιδευτικές αερομαχίες στη Στρατόσφαιρα της Καμτσατκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αριθμός αναβαθμισμένων μαχητικών-αναχαιτιστικών MiG-31BM ενεπλάκησαν πριν λίγες μέρες σε εκπαιδευτικές αερομαχίες στη στρατόσφαιρα, σε υψόμετρο άνω των 20 χιλιομέτρων.





"Τα πληρώματα εκπαιδεύτηκαν για να παρακολουθούν και να ελέγχουν τον Ρωσικό εναέριο χώρο της περιοχής της Καμτσάτκα", δήλωσε σχετικά ο Ρωσικός Στόλος Ειρηνικού. Σύμφωνα με το σενάριο της εκπαίδευσης, τα πληρώματα των μαχητών MiG-31BM κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν υπεράριθμους παραβάτες-εισβολής, οι οποίοι πετούσαν σε διαφορετικά υψόμετρα. Στη δεύτερη φάση της άσκησης, τα MiG-31BM ανέλαβαν να προσομοιώνουν και τους παραβάτες, με κύριο σκοπό την ταχύτατη είσοδο στον Ρωσικό εναέριο χώρο.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ήταν να γίνουν αρκετές αερομαχίες BVR και να εκτοξευθούν εκπαιδευτικά βλήματα bvr κι από τις 2 πλευρές.

"Η πτήση έγινε σε υψόμετρο πάνω από 20 χιλιόμετρα με ταχύτητα 2.500 χιλιομέτρων την ώρα ", πρόσθεσε το γραφείο Τύπου του στόλου. Ένα από τα αεροσκάφη MiG-31BM έπαιξε το ρόλο του δυνητικού παραβάτη των ρωσικών αεροπορικών συνόρων. ήταν να διεισδύσει στον ρωσικό εναέριο χώρο στα χαμηλότερα στρώματα της στρατόσφαιρας, και να αποφύγει την οποιαδήποτε συμπλοκή με κάποιο αμυνόμενο μαχητικό.

Θυμίζουμε πως το MiG-31 είναι ένα υπερηχητικό αεροσκάφος αναχαίτισης, μεγάλου βεληνεκούς. Είναι σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει και να καταστρέφει εναέριους στόχους σε εξαιρετικά χαμηλά, μεσαία και μεγάλα υψόμετρα. Η αναβαθμισμένη εκδοχή του, το MiG-3BM, εξοπλίζεται με νέο σύστημα ελέγχου όπλων και ένα πιο σύγχρονο ραντάρ.