22 Αυγούστου 2019

ΣΥΡΙΑ: Ο Συριακός Στρατός "χτύπησε" με βαρέα όπλα Τουρκικό Παρατηρητήριο.

Πριν λίγη ώρα, η Hurriyet δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο, ο Συριακός Στρατός επιτέθηκε σε παρατηρητήριο του Τουρκικού Στρατού, και συγκεκριμένα στο Παρατηρητήριο 8 που βρίσκεται βόρεια της Χαν Σεϊχούν.




Απο Hurriyet

Συνεχίζοντας τις παραβιάσεις της περσινής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, το "Συριακό καθεστώς" στις 22 Αυγούστου επιτέθηκε σε Τουρκικό στρατιωτικό παρατηρητήριο στη βορειοδυτική Συρία. 


Συριακά στρατιωτικά τμήματα άνοιξαν πυρ με βαριά πολυβόλα κοντά στο σημείο παρατήρησης "υπαριθ. 8" στο Maaretinuman, στα νοτιοανατολικά της Idlib - μια ζώνη όπου απαγορεύονται πράξεις επιθετικότητας - είπαν οι πηγές μας, μιλώντας υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας, καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν στα ΜΜΕ.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης δεν είχε απώλειες προσωπικό.


Το υπ'αριθμόν 8 Παρατηρητήριο βρίσκεται βρίσκεται βόρεια του Khan Shaykhun, το οποίο πλέον βρίσκεται περικυκλωμένο από τον Συριακό Στρατό..



Παραβιάστηκε η κατάπαυση του πυρός.


Η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο να μετατρέψουν την Idlib σε ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης, όπου απαγορεύονται ρητά οι επιθέσεις.


Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι ομάδες αντιπολίτευσης στο Idlib (σ.σ. οι Ισλαμιστές τρομοκράτες) θα παραμείνουν σε περιοχές όπου ήταν ήδη παρόντες, ενώ η Ρωσία και η Τουρκία θα διεξήγαγαν κοινές περιπολίες στην περιοχή για να αποτρέψουν την επανάληψη των συγκρούσεων.


Ωστόσο, το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί του (σ.σ. Συριακός Στρατός) παραβίαζαν συνεχώς τους όρους της κατάπαυσης του πυρός, εξαπολύοντας συνεχώς επιθέσεις στη ζώνη ασφαλείας.


Η ζώνη αποκλιμάκωσης φιλοξενεί σήμερα περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων που εκτοπίστηκαν πρόσφατα από τις δυνάμεις του καθεστώτος.