29 Αυγούστου 2019

MAKS 2019: Πώληση Brahmos σε τρίτες χώρες, και νέα έκδοση με βεληνεκές 800km!,






Η ρωσοινδική κοινοπραξία BrahMos Aerospace μπορεί να συνάψει συμβάσεις έως το τέλος του 2019 για την παράδοση πυραύλων BrahMos σε τρίτες χώρες, δήλωσε ο Δ.Σ της Ινδικής πλευράς Kumar Mishra στο TASS, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης MAKS-2019.

"Πολλές χώρες έχουν υποβάλει αίτηση για την προμήθεια βλημάτων BrahMos και έχουμε ενημερώσει σχετικά τα Υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Ινδίας και τώρα περιμένουμε την άδειά τους να υπογραφούν συμβόλαια. Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι θα έχουμε αυτές τις συμβάσεις μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του επόμενου ", δήλωσε.

Απαντώντας επίσης σε μια ερώτηση σχετικά με τις χώρες στις οποίες θα παραδοθούν βλήματα BrahMos, ο Mishra δήλωσε: «Αυτά θα είναι κράτη φιλικά προς τη Ρωσία και την Ινδία».

Το PJ-10 BrahMos είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος κρουζ που αναπτύχθηκε από κοινού από τον Ρωσικό Σύνδεσμο Έρευνας και Παραγωγής με έδρα το Ρέτοβο (Machine Building) και τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης Άμυνας της Ινδίας (DRDO).

Το PJ-BrahMos είναι μια τροποποίηση του σοβιετικού αντιπλοϊκού πυραύλου Oniks. Το όνομα του πυραύλου προέρχεται από τα ονόματα δύο ποταμών: το Brahmaputra της Ινδίας και το Moskva της Ρωσίας. Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2001. Θυμίζουμε πως η παραγωγή του πυραύλου πραγματοποιείται από κοινού από τη Ρωσία και την Ινδία.

Δυνατότητα επέκτασης της σειράς βλήματος BrahMos στα 800km

Σύμφωνα με περισσότερες δηλώσεις του Misra, υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του φακέλου εμπλοκής του πυραύλου BrahMos στα 800χλμ. "Τεχνικά, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της εμβέλειας BrahMos στα 800 χιλιόμετρα", δήλωσε.

"Μέχρι σήμερα, όλες οι εκδόσεις του Brahmos (αέρος, ναυτικός, εδάφους) έχουν εμβέλεια 290 χλμ., ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιτυχημένες δοκιμές στα 400 χλμ. Αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να πάρουμε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την Ινδία και τη Ρωσία για την περαιτέρω επέκταση του φακέλου εμπλοκής του BrahMos. Τεχνικά, είναι δυνατό να επεκτείνουμε το φάσμα των πτήσεων σε 800 χιλιόμετρα και αυτό είναι η νέα πρόκληση που αντιμετωπίζουμε", συμπλήρωσε..