26 Αυγούστου 2019

Λαβρόφ: "Οι Τρομοκράτες στον Ιντλίμπ πρέπει να εξαλειφθούν". Μικρό καλάθι να κρατήσει ο Ερντογάν αύριο στη Μόσχα.


Άσχημα νέα για τον Ερντογάν, καθώς μία μέρα πριν την επίσκεψή του στη Ρωσία, όπου θα ζητούσε την στήριξη, ή και ουδετερότητα της Ρωσίας στη Συρία, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ξεκαθάρισε τα πράγματα, λέγοντας πως οι Τρομοκράτες (σύμμαχοι των Τούρκων) πρέπει να εξαλειφθούν.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσής του, ότι όλοι οι τρομοκράτες που παράνομα έχουν καταλάβει την επαρχία του Iντλίμπ, πρέπει να εξαλειφθούν..

Σε συνέντευξη Τύπου με τον εξ Αγκόλας ομόλογό του στη Μόσχα, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης στην περιοχή al-Jazeera στοχεύουν στην ενότητα των συριακών εδαφών και αποτελούν παραβίαση της κυριαρχίας των Συρίων και παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε: "Η Ρωσία βοηθά τον Συριακό Στρατό να απελευθερώσει τα εδάφη της χώρας του από τους τρομοκράτες, συνεπώς κάτι τέτοιο επ'ουδενί δεν θεωρείται παραβίαση οποιασδήποτε συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών της Αστάνα και του Σότσι, καθώς οι συμφωνίες αποκλείουν τελείως τις τρομοκρατικές ομάδες".