24 Αυγούστου 2019

Ο Ιαπωνικός Στρατός επιδεικνύει το νέο του τρχοφόρο πυροβόλο Type 19.



Κατά τη διάρκεια της ετήσιας επίδειξης των Ιαπωνικών Δυνάμεων που λαμβάνει χώρα κάθε τέλη Αυγούστου, φέτος οι Ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις Αυτοάμυνας, αποκάλυψαν το νέο πυροβόλο Type19, ένα νέο αυτοκινούμενο τροχοφόρο πυροβόλο 155 mm, πάνω σε φορέα ΜΑΝ.

Οπτικά, το νέο πυροβόλο μοιάζει πολύ με το Γαλλικό CAESAR, που κατασκευάζεται από τη γαλλική εταιρεία Nexter Systems. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου συστήματος πυροβολικού είναι ότι έχει παρόμοια ισχύ με τα υπάρχοντα υπάρχοντα ρυμουλκούμενα και αυτοκινούμενα πυροβόλα, αλλά διαθέτει μεγαλύτερη στρατηγική κινητικότητα και ταχύτερους χρόνους αντίδρασης.


Το Type 19 βασίζεται σto στρατιωτικ;o φορτηγ;o MAN 8x8, με την καμπίνα του πληρώματος μπροστά και ένα πυροβόλο 155 mm τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Η καμπίνα του πληρώματος φαίνεται να είναι εξοπλισμένη με θωράκιση για την προστασία από όπλα μικρού διαμετρήματος 7.62mm καθώς και θραύσματα όλμων και ελαφρού πυροβολικού. Διαθέτει πλήρωμα πέντε ατόμων με τρεις στρατιώτες καθισμένους στην καμπίνα του πληρώματος και δύο πρόσθετα καθίσματα σε καμπίνα που βρίσκεται στη μέση του πλαισίου του φορτηγού.

Όπως και στο γαλλικό CAESAR, το Type 19 φαίνεται να είναι εφοδιασμένος με έναν κύριο υπολογιστή ελέγχου πυρός που βρίσκεται στην καμπίνα του πληρώματος, αλλά με παροχή εικόνας και πληροφοριών και στο πίσω αριστερά μέρος όταν το σύστημα αναπτύσσεται σε θέση βολής. Τέλος, πριν το πυροβόλο τεθεί σε θέση βολής, αναπτύσσονται αυτόματα κατάλληλα υδραυλικά αντιστηρίγματα ("πτύα), για να κάνει το πυροβόλο πιο σταθερό, αλλά και να απορροφήσει τους περισσότερους κραδασμούς.