25 Αυγούστου 2019

Στρατιώτες του Αμερικανικού Στρατού εκπαιδεύτηκαν σε Ρωσικά άρματα Τ-80U.



Αμερικανοί Στρατιώτες της 3ης ΤΘΤ της 81ης ΤΘ Μεραρχίας είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να εκπαιδευτούν με τα Ρωσικά άρματα μάχης T-80 του Στρατού της Ν.Κορέας!.

Η παραπάνω άσκηση έγινε στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης της πρώτης με την 3η ΤΘΤ της Ν.Κορέας, η οποία είναι η μοναδική Ταξιαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας που διαθέτει ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα.

Σήμερα, η Νότια Κορέα διαθέτει ρωσικές άρματα T-80U και ΤΟΜΑ BMP-3, τα οποία παραδόθηκαν στη Σεούλ στη δεκαετία του 1990 για την αποπληρωμή χρέους της Ρωσία προς την Ασιατική χώρα. Μέχρι σήμερα, τα ρωσικά πολεμικά οχήματα λειτουργούν με δύο Τάγματα (Τάγμα και Επιλαρχία) της 3ης Ταξιαρχίας.

Όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε, η Μόσχα προσέφερε στη Νότια Κορέα για την εξόφληση του χρέους της, ένα πράγμα που είχε σε αφθονία εκείνη τη στιγμή. όπλα. Αν και η τελευταία στην αρχή διαφώνησε, εντούτοις το 1994 δέχθηκε το 50% του ποσού να διατεθεί σε είδος, και συγκεκριμένα σε 43 άρματα μάχης T-80U και 67 BMP-3



Βέβαια στο τέλος οι Νοτιοκορεάτες δεν το μετάνιωσαν καθόλου, καθώς το Τ-80U αποτελούσε το πιο ισχυρό τους άρμα για σχεδόν 20 χρόνια, μέχρι το 2014, όταν το εγχώριο K2 άρχισε να μπαίνει σε υπηρεσία.