20 Αυγούστου 2019

Τσαβουσογλου: Το "Συριακό καθεστώς" (σ.σ. ο Συριακός Στρατός) να μην παίζει με τη φωτιά...



Η Τουρκία προειδοποίησε τη Δαμασκό στις 20 Αυγούστου "να μην παίζει με τη φωτιά" μια μέρα μετά την επίθεση μιας τουρκικής στρατιωτικής συνοδείας από αεροπλάνα της Συριακή Αεροποριας στα ΒΔ της επαρχίας Idlib.  


"Το καθεστώς δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά ... Όπως είπαμε προηγουμένως, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των στρατιωτών μας και των παρατηρητηρίων μας. Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο ", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu σε συνέντευξη Τύπου με την ομόλογό του του Ελ Σαλβαδόρ, Αλεξάνδρα Χιλ.  

"Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πολιτική οδό. Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση αυτή την επόμενη περίοδο ", δήλωσε.  Ο Τσαβουσογλου είπε επίσης ότι το "συριακό καθεστώς" επιμένει σε μια "στρατιωτική λύση επειδή δεν πιστεύει πολύ στην πολιτική διαδικασία".  

Τέλος, σε απάντηση για το χθεσινό περιστατικό με τον βομβαρδισμό της φάλαγγα, ο Τσαβουσογλου είπε ότι η" συνοδεία είχε σταλεί για να διατηρήσει ανοιχτές διαδρομές εφοδιασμού και να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εκεί Παρατηρητήριο του Τ.Σ., η οποία θα μπορούσε να αποκοπεί από την τελευταία επίθεση των στρατευμάτων της Συρίας" .  

Ο υπουργός είπε τέλος, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από την περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Μωράκ αυτή τη στιγμή, και πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε περίπτωση που χρειαστεί.