19 Αυγούστου 2019

Η Νέα Ζηλανδία "μας έβαλε τα γυαλιά" όσον αφορά την αναβάθμιση των P-3 τους.



Πρόσφατα η εταιρεία Boeing αναβάθμισε τον στόλο των έξι αεροπλάνων P-3K2 Orion της Βασιλικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας (RNZAF) με υψηλής τεχνολογίας συστηματα ASW και επιτηρησης.
Η αναβάθμιση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο σύμβασης αξίας ύψους $22 εκατομμυρίων για την ενίσχυση της ικανότητας επιχειρήσεων ASW του ΠΝ της Νέας Ζηλανδίας (RNZAF). 
Το έργο, που ανατέθηκε στα τέλη του 2016, περιλαμβανει αναβαθμίσεις και τροποποιήσεις στα συστήματα αποστολής και τα εξαρτήματα του αεροσκάφους, όπως επίσης και αριθμό προσομοιωτων για αεροπορική και επίγεια εκπαίδευση, ανταλλακτικά και υποστήριξη συντήρησης. 
Με την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους να έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες μετά την ανάθεση της σύμβασης, η τελευταία ολοκληρώθηκε,  παρέχοντας έτσι στον στόλο της RNZAF δραματικά βελτιωμένες ASW ικανότητες. Αυτή η αναβάθμιση θα βοηθήσει στην γεφύρωση του χάσματος μέχρι την αντικατάσταση του αεροπλάνου από το P-8A Poseidon ώστε να διατηρηθεί μια βασική ικανότητα εκτέλεσης αποστολών ASW και θαλάσσιας επιτηρησης.
Υπενθυμίζεται ότι η RNZAF έχει παραγγείλει 4 ΑΦΝΣ P-8 Poseidon, μέσω Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS).

Από navalnews.com.
Σχόλιο AmynaGR. 

1) Αναβάθμιση P-3 με πολύ λίγα λεφτά.
2) Εκτέλεση της σύμβασης σε 3 χρόνια σε 6 αεροσκάφη. Εκκίνηση προγράμματος το 2016, και ολοκλήρωση το 2019.
3) Προμήθεια 4 P-8, ενός από τα καλύτερα ΑΦΝΣ στον κόσμο.
Βλέποντας όλα τα παραπάνω και συγκρίνοντας τα με τις δικές μας επιλογες, καλύτερα ας μην σχολιάσουμε.