24 Αυγούστου 2019

Partstoday: Η Ρωσία μεταφέρει άρματα μάχης στη Συρία;;



Ένας ναυτικός παρατηρητής, ο Yoruk Isik, ανέφερε την Πέμπτη 22 Αυγούστου, ότι ένα μεγάλο πλοίο του Ρωσικού Ναυτικού, που μεταφέρει άρματα μάχης κατευθύνεται προς το λιμάνι του Ταρτούς στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ισίκ, ένα μεγάλο ρωσικό πλοίο της 197ης ταξιαρχίας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θεωρήθηκε ότι διασχίζει το Στενό του Βοσπόρου προς το λιμάνι του Ταρτους στη δυτική Συρία.

Όπως επεσήμανε ο Ισίσκ, το ρωσικό πλοίο πιθανώς μεταφέρει άρματα μάχης για τον Συριακό Στρατό που συμμετέχει σε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στις επαρχίες Idlib, Hama και Latakia.

Τις τελευταίες ημέρες, ο συριακός στρατός κατάφερε να καταγράψει αρκετές νίκες στην επαρχία Idlib, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η απελευθέρωση της πόλης Χαν Τσεϊχούν. Η απελευθέρωση της Χαν Σείχούν και αρκετών από τις γειτονικές της πόλεις, είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη περικύκλωση τρομοκρατών στη βόρεια επαρχία της επαρχίας Hama.

Ο Συριακός Στρατός έχει επίσης διακόψει με επιτυχία τον κύριο δρόμο εφοδιασμού του Τουρκικού Στρατού στο Παρατηρητήριο Morek στη βόρεια Hama. Η επαρχία Idlib είναι ο τελευταίος προμαχώνας των τρομοκρατών στη Συρία που καταλήφθηκε το 2015.

Από Partstoday.