6 Αυγούστου 2019

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην συλλογή πληροφοριών: Live δορυφορικές εικόνες για τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ από την Capella Space.




Με την νέα συνεργασία της με την Inmarsat και τον παροχέα τερματικών της Addvalue, η Capella Space θα γίνει η πρώτη - και επί του παρόντος η μόνη - επιχείρηση που θα επιτρέπει στους πελάτες της να λαμβάνουν σχεδόν αμέσως εικόνες από ένα δορυφόρο,από έναν συγκεκριμένο στόχο εδάφους (και να τον δουν με ραντάρ SAR ). Οι εικόνες μπορούν να είναι διαθέσιμες μέσα σε περίπου 20 λεπτά. και μόνο μερικά λεπτά αν πρόκειται για "πρόχερη" και χαμηλότερης ανάλυσης εικόνα.

Αυτή η κατακόρυφη αύξηση των επιδόσεων, θα επιτρέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις σχεδόν "live" εικόνες  από αντίπαλες θέσεις πυραύλων, θέσεις κινητών ραντάρ και κινήσεις αντίπαλων στρατευμάτων. Μέχρι πρότινος, αποτελούσε το "ιερό δισκοπότηρο" της Αμυντικής Βιομηχανίας, διότι πολύ απλά η live παροχή εικόνων SAR αποτελεί επανάσταση στον τομέα των πληροφοριών.

Μόλις ολοκληρωθεί το δίκτυο των νέων δορυφόρων SAR της Capella, θα μπορεί επίσης να παρέχει μια νέα εικόνα μιας περιοχής κάθε ώρα, μια κρίσιμη δυνατότητα η οποία παρέχει σε αυτόν που την εκμεταλλεύεται. Θυμίζουμε πως με την τεχνολογία SAR, μπορούν να παραχθουν δορυφορικές εικόνες ακόμα και με έντονη "συννεφιά", ή ακόμα και τη νύχτα. 

Για να κάνουμε μια σύγκριση με το παρόν, η διάρκεια για την λήψη μιας δορυφορικής εικόνας μπορεί να είναι έως και οκτώ ώρες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να εκμεταλλευθούν τη συγκεκριμένη δυνατότητα, με την οποία θεωρουν πως θα λύσουν πλειάδα προβλημάτων στην αντιμετώπιση της διεθνούς Τρομοκρατίας, στην εκτέλεση κατασκοπείας, αλλά και στην εκτέλεση επιχειρήσεων.