4 Αυγούστου 2019

Χρήση του SOM-J κι από το Τουρκικό UCAV Akinci;;;





"Ο Stand Off πύραυλος SOM-J θα παραμείνει διαθέσιμος για τους χρήστες του μαχητικού F-35, ακόμη κι αν η Τουρκία δεν προμηθευτεί το αεροσκάφος, και θα πιστοποιηθεί στο εγχώριο μαχητικό του προγράμματος TF-X". "Επίσης, το όπλο θα εξοπλίσει και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) Akinci, δείχνοντας έτσι το μέλλον στην αξιοποίηση των UAV".

Τάδε έφη ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της γείτονος Mustafa Varank.

Ο SOM-J είναι stand-off όπλο αέρος-εδάφους με εκτιμώμενο βεληνεκές τα 300χλμ. Αν κι έχει το ίδιο βάρος πολεμικής κεφαλής εν συγκρίσει με τις άλλες εκδόσεις του SOM, εντούτοις παρουσιάζει τις εξής διαφορές:

  • Είναι πιο "συμπαγής", κι άρα μικρότερος, με αποτέλεσμα να χωράει στις εσωτερικές αποθήκες οπλισμού των F-35.
  • 'Εχει διαφορετική κεφαλή (διατρητική υψηλής θραυσματοποίησης), για χρήση κατά ελαφρά θωρακισμένων στόχων.
  • Διαθέτει επιπλέον πτυσσόμενες επιφάνειες ελέγχου, καθώς και booster.
  • Διαθέτει καθοδήγηση με διασύνδεση "man-in-the-loop". Αυτό προσφέρει ανανέωση των waypoints και της τερματικής καθοδήγησης, ακόμα και μετά την εκτόξευση.
Η δυνατότητα χρήσης των UAV/UCAV ως φορέων όπλων στρατηγικής κρούσης, πρόκειται για κάτι πολύ επικίνδυνο για την Ελλάδα, διότι απελευθερώνει μαχητικά για την εκτέλεση άλλων αποστολών.

Δείτε προσεκτικά τις εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις του UCAV Akinci.

Η Τουρκία μπορεί να διαθέτει για πρώτη φορά στην ιστορία της (σ.σ. μετά το 1950), λιγότερα από 300 μαχητικά, εντούτοις όμως αυτό δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια, διότι έχει άλλες πλατφόρμες, που υποκαθιστούν τα "ελλείποντα" μαχητικά. Τα εκατοντάδες σύγχρονα UAV καθώς και το Α/Α σύστημα S-400 είναι μερικά από αυτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου