5 Αυγούστου 2019

The Telegraph: Τα νέα Ρώσικα αθόρυβα υποβρυχια, είναι πιθανό να επιχειρούν σε Βρετανικά ύδατα.




Σύμφωνα με στρατιωτικους αξιωματούχους, "είναι πολύ πιθανό τα νέα Ρώσικα αθόρυβα Υποβρυχια να επιχειρούν, σε προσωρινή αλλά και σε μόνιμη βάση, σε Βρετανικά ύδατα" .

"Χάρις στην μεγάλη τους ακτίνα δράσης, τη αθόρυβη λειτουργείς τους, και στον προηγμένο οπλισμο τους, είναι σε θέση να απειλήσουν όλα τα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου του Αεροπλανοφόρου "Βασίλισσα Ελισάβετ"".

Επιπλέον, οι παραπάνω Βρετανοί Αξιωματούχοι ανέφεραν στην "The Telegraph", πως οι αποστολές που μπορούν να αναλάβουν τα συγκεκριμένα Υποβρύχια ποικίλουν από την παρακολούθηση των Μοναδων Επιφανείας του Βασιλικού Ναυτικού στη Βόρεια Θάλασσα και στον Βόρειο Ατλαντικό, μέχρι και την καταστροφή των υποθαλασσιων οπτικών ινών.

Το αναφερόμενο Υποβρύχιο είναι το νέο απόκτημα του Ρωσικού Ναυτικού, το Improved Kilo Project 636.3 (Varshavyanka-class). 




Πρόκειται για ένα σύγχρονο Υποβρύχιο, όπου εκτός από την αθόρυβη λειτουργία του, διαθέτει κι εξοπλισμό συγκρίσιμο με ένα πυρηνοκινητο Υποβρύχιο. Ο φόρτος οπλισμου που μπορεί να μεταφέρει, περιλαμβάνει 18 τορπίλες 533mm, 4 πυραύλους Kalibr/Club/αντιπλοικους, 24 ναυτικες Νάρκες, καθώς και αριθμό φορητών Α/Α όπλων. 

Έχει εκτόπισμα σχεδόν 4.000 τόνους (υπερδιπλάσιο των ελληνικών ως μέτρο σύγκρισης), και έχει μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου