3 Αυγούστου 2019

Ν.Κορέα: Θα μετατρέψει τα αποσυρόμενα αεροπορικά μέσα σε μη επανδρωμένα για να συνεχίσουν να υπηρετούν.





Πριν λίγες μέρες πραγματοποιηθήκε η πρώτη δοκιμαστική πτήσης ενός MD-500 της Αεροπορίας Στρατού της Ν.Κορέας, χωρίς χειριστή.

Πέταξε στην περιοχή Goeheung, και η διάρκεια της πτήσης ήταν 30 λεπτά. Δοκιμάσθηκαν επίσης και οι πτητικές επιδόσεις του "ανεπάνδρωτου" πλέον ελικοπτέρου, σε πολύ χαμηλά και πολύ υψηλά ύψη.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας, είναι να μετατραπούν τα 251 MD-500 που διαθέτει η Ν.Κορέα, σε υπερ-ελαφρά μεταφορικά ελικόπτερα (600-800 κιλών), ή σε φορείς αισθητήρων αναγνώρισης κι έγκαιρης προειδοποίησης.


Όλη αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από το 2014, και υλοποιείται από την Κορεατική Διοίκηση Αεροπορίας Στρατού" (KAL-ASD), και αντικειμενικός σκοπός της είναι η μετατροπή όλων των παλαιών μη αναγκαίων αεροπορικών της μέσων (UH-1, MD-500, F/A-5 UH-60 κοκ), σε μη επανδρωμένα μέσα με τις ίδιες, ή τουλάχιστον παραπλήσιες δυνατότητες ανάληψης αποστολών.


ΥΓ: Το παραπάνω παράδειγμα αποτελεί τον ορισμό "της πλήρους εκμετάλλευσης" ενός Οπλικού συστήματος. Κάθε σύγκριση με τα του οίκου μας, απλά ουτοπική....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου