4 Αυγούστου 2019

O Λιβικός Στρατός κατέρριψε UCAV των δυνάμεων του Χαφτάρ





Ο Λιβικός Στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρρίψε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης (UCAV) που ανήκει στις δυνάμεις του Στγου Χαφτάρ, κοντά στην πόλη Μιστράτα.

"Οι δυνάμεις μας  σήμερα το πρωί στο νότιο μέτωπο, χτύπησαν επιτυχώς ένα από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης (UCAV) Wing Loong, που είχαν δώσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον Χαφτάρ...Το όχημα προσπαθούσε να επιτεθεί σε στόχους  κοντά στην πόλη Misrata ".

Θυμίζουμε πως ο Στγος Χαφτάρ ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, ότι είχαν ξεκινήσει επιχειρήσεις για να καταλάβουν την πρωτεύουσα, Τρίπολη.



Η πόλη Μισράτα όπου καταρρίφθηκε το UCAV, 150χλμ ανατολικά της Τρίπολης.
Η πόλη Μισράτα όπου καταρρίφθηκε το UCAV, 150χλμ ανατολικά της Τρίπολης.



Ποιό είναι το MALE UCAV Wing Loong.


Το Κινεζικό MALE UCAV Wing Loong.
Το Κινεζικό MALE UCAV Wing Loong.


To ΜΑLE UAV Wing Loong είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καυτηγορίας MALE, το οποίο αναπτύχθηκε από τον όμιλο βιομηχανιών αεροσκαφών Chengdu της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Αν και προορσμένο για χρήση ως πλατφόρμα παρακολούθησης και εναέριας αναγνώρισης, το Wing Loong μπορεί να εφοδιαστεί και με όπλα αέρος-εδάφους, κάτι το οποίο το μετατρέπει σε UCAV. Το Wing Loong (ή και Pterodactyl), μπορεί να μεταφέρει το βλήμα αέρος-εδάφους BA-7 (όπως οι Hellfire), τη βόμβα με καθοδήγηση λέιζερ YZ-212, τη βόμβα κατά προσωπικού (διασποράς) YZ-102A και τη μικροσκοπική βόμβα των 50 κιλών, LS-6.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου